onsdag den 6. november 2013

Gulerods-mandelkage (gluten- og laktosefri)

Fra Sønderjysk kaffebord d. 27.11.13



OBS. Kagen er bedst, når den står i køleskabet til dagen efter og derpå pyntes.

250 g gulerødder
1 æble
250 g mandler eller malede mandler (kan købes i Fakta i Tyskland)
3 spsk. kartoffelmel
6 hele æg (mellemstore)
3 dl sukker
2 spsk. citronsaft

Skræl og riv gluerødderne og æblet fint.
Mal mandlerne og bland dem med kartoffelmelet.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt gulerødderne, mandelblandingen og citronsaften.
Hæld dejen i en godt smurt og melet springform (gluten- og laktosefri mel). Springform ca. 26 cm.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175 ° i ca. 40-45 min.

Pynt
Citronglasur:
Saft af ½ citron
150 g flormelis
Evt. lidt vand

Rør citronsaft, flormelis og måske et par dråber vand sammen i en lille kasserolle. Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på kagen.
Man kan tilsætte glasuren lidt frugtfarve og dekorere oven på glasuren som man har lyst til, alt efter hvilken anledning kagen skal bruges til.

Serveres med flødeskum eller is til.

Jeg har ikke fået oplyst hvor opskriften stammer fra. Så til dig der havde opskriften med: Send mig gerne lige en besked med hvor opskriften stammer fra, så jeg kan undgå at krænke nogens ophavsret!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar