onsdag den 27. juni 2012

Rabarberkage med marengslåg, glutenfri


Nu er det jo ved at være slut med at plukke rabarber for i år, så i weekenden blev sommerens sidste rabarber brugt til denne skønne kage, som smager helt fantastisk med sin kombination af sødt og syrligt. På billederne nederst har jeg bagt en dobbeltportion, da vi blev mange til eftermiddagskaffe.



Bund:
120 g smør, stuetemperatur
100 g rørsukker
korn fra en vaniljestang
1/4 tsk salt
3 dl fint glutenfrit mel, f.eks. Finax blå, Semper finmix, Schär C eller MixWell basismel
1½ tsk bagepulver
2 æggeblommer, stuetempertur
½ dl mælk, stuetemperatur
500 g rabarber
1½ spsk sukker til at drysse på rabarberne

Marengs:
3 æggehvider
2 1/4 dl sukker
evt. 100 g hakkede mandler

Tænd ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
OBS det er vigtigt at ingredienserne til dejen alle har stuetemperatur ellers vil dejen skille.
Smør og sukker røres luftigt.
Rør på laveste niveau, mens du tilsætter æggeblommerne en af gangen, rør til massen en ensartet, rør ikke for længe.
Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn og vend det i dejen.
Vend til sidst mælken i.
Læg papir i bunden af en springform, ca. 26 cm, og smør siderne.
Læg dejen ud i formen, fordel rabarberne ovenpå og drys med sukker.
Sæt kagen i ovnen og bag den i 25-30 min, til kanterne er gyldne.
Når kagen er ved at være færdig piskes hviderne stive.
Fortsæt med at piske på fuld styrke mens sukkeret tilsættes, en spsk af gangen.
Hvis du vil have hakkede mandler i, skal de vendes i nu.
Fordel marengsmassen på kagen.
Sænk ovntemperaturen til 180 grader og bag kagen i yderligere ca 20 min til marengsen er gylden.

2 kommentarer:

  1. This looks amazing! I don't think we have this dessert here. I love rhubarb so I may have to try making it!

    SvarSlet