lørdag den 7. april 2012

Træstammer forklædt som påskeæg


Jeg havde lige en portion romkugledej i fryseren, så her er et forslag til en lidt anderledes måde at bruge det på.

Jeg har ikke sat mål på ingredienserne, da der må blive forskel på smagen alt efter hvilke kagerester man bruger, så man må smage sig lidt frem, og hælde lidt væske i ad gangen til man har den rette konsistens så dejen kan trilles til æg.

Her er hvad jeg brugte:
En god portion kagerester(chokolademuffins, chokoladeboller, kanelsnegle, kringle og en bolle)
En håndfuld mandler (blendes til mandelmel)
En rest marcipan
Nogle skefulde marmelade
Æblejuice
Mælk
En spsk. kakao
Nogle spsk. rom, eller romessens

Marcipan til at lægge om æggene
Mørk chokolade til pynt
Pasteuriserede æggehvider
Flormelis

Alle ingredienserne (undtagen marcipan til udrulning, æggehvider og flormelis) puttes i en foodprocessor, og køres til en jævn masse som kan trilles til æg.
Ælt marcipanen med en lille slat æggehvide og flormelis, til den bliver blød, uden at klistre, så du kan rulle den ud – brug flormelis til at drysse ud når du ruller.
Rul marcipanen tyndt ud, og læg den om æggene så godt du kan. Skær det overskydende marcipan væk og form resten til rundt om ægget ved at dyppe fingerspidserne i lidt vand og gnide marcipanen jævnt ud.
Smelt chokoladen over vandbad og pynt æggene som du har lyst.
Opbevar æggene i en lufttæt beholder, hvis du skulle få nogen til overs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar