torsdag den 5. april 2012

Nigellas granola, glutenfri


Super lækkert både som drys på din morgenmad, som snack eller i cupcakes.


450 g havregryn (ren havre)
125 g solsikkefrø
100 g sesamfrø
175 g æblemos (fint)
25 g kakao (kan udelades)
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
100 g honning
125 g mørk sirup
300 g peanuts, salte eller usalte eller 250 g mandler
2 spsk olie
100 g brun farin
1 tsk salt ( tilsæt ikke salt hvis du bruger salte peanuts)

Bland alle ingredienserne i en skål, og rør godt rundt så det hele er godt blandet.
Fordel granolaen på 2 bageplader som stilles i ovnen (den behøver ikke være forvarmet – udnyt bare varmen fuldt ud). Tænd ovnen på 150 grader og rist granolaen i 30 – 40 min. pas på den ikke bliver brændt. Rør rundt i det hele ca halvvejs, så det bliver jævnt gyldent.
Opbevares i en lufttæt dåse eller glas.

Tips: Brug evt. granolaen i disse cupcakes, det giver en rigtig god smag.

Kilde: Nigella Lawson

Ingen kommentarer:

Send en kommentar