tirsdag den 20. december 2011

Chokolade cookies, glutenfrie


(ca 16 stk)
100 g mørk chokolade
125 g smør

søndag den 18. december 2011

Ymerdrys, glutenfri



Rugbrødsresterne skæres i tern og hakkes i en foodprocessor. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel brødkrummerne i et jævnt lag. Tørres i en

Rasp/æblekagerasp, glutenfrit

Ingredienser
Brødrester af lyst brød

Romkugler, glutenfrie


Disse romkugler smager fuldstændig som dem du køber hos bageren, super gode!

Øllebrød, glutenfri

Ingredienser
Rugbrødsrester (fuldkorns brød kan fint bruges)

Hjemmelavet vanillesukker



Der er ingen grund til at smide de tomme vanilleskaller ud, når du har skrabet kornene ud, der er stadig masser af smag tilbage. Lav istedet din egen vanillesukker, som er garanteret glutenfri.

Bagte æbler med marcipan og kanel



En rigtig lækker sensommer dessert hvor man kan bruge de gode danske æbler.

Blinis med røget laks og stenbidderrogn, glutenfrie



Giver 18-20 blinis

160 g glutenfri mel (Finax orange)
1 tsk salt
25 g gær
2 dl mælk
2 æg
2 dl creme fraiche
smør til bagning

Sigt mel og salt sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Bland håndvarm mælk, æggeblommer og creme fraiche og udrør gæren heri. Pisk æggeblandingen sammen med melet til dejen er jævn og glat. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca 1 time. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Dejen hæver tildækket i yderligere 1 time i køleskabet. Varm blinispanden op, hvis du har sådan en, ellers kan en almindelig pande også fint bruges. Kom smør på panden, og bag små pandekager af ca. ½ dl dej pr. styk. På en almindelig pande kan du fint bage 4 stk af gangen. Bages ca 2 min på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennembagte.

Serveringsforslag:
1 lille skefuld creme fraiche, stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, og dild.
Røget laks med avocado tern vendt i creme fraiche med citronsaft, salt og peber, pyntet med et drys purløg.

Isbombe med tre slags is




Jeg har lige investeret i en ismaskine, så den skulle afprøves i dag. Og hold da op en isbombe jeg fik ud af de – super lækker. Jeg lavede de tre slags is over et

Caspers 3-farvede kage, glutenfri

Fra bagekurset d. 8. okt. 2011.

Fra Cøliaki foreningens bog: Glutenfri året rundt, bagte vi denne lækre sag. Ikke just en slanke kage, men det er jo heller ikke det denne blog går ud på.
Vil lige reklamere lidt for ovenstående bog. Den kan varmt anbefales, der er rigtig mange god opskrifter i, specielt henvendt til børn og unge. Den kan købes hos Cøliaki foreningen, eller hos de forskellige lokal klubber.

Bagekursus i Haderslev d. 8. okt. 2011 i Cøliakiforeningen

I lørdags var jeg til bagekursus med Cøliakiforeningen i Haderslev. Vi blev undervist af økonoma Hanne Jensen. Det var en rigtig hyggelig dag, med en masse god information, og en masse lækkert glutenfrit bagværk.. Og der ud over er det jo ikke at kimse af, at man nærmest kan vælte sig i lækkert, friskbagt, glutenfrit brød og kager. Det kan varmt anbefales at deltage i disse kurser, som jo bliver afholdt forskellige steder rundt i landet. Jeg synes man bør støtte op om det, da det kræver et stort stykke arbejde at arrangere disse kurser. Så stor tak til både Cøliakiforeningen, for det arbejde de gør for os, og til Hanne Jensen, for de gode kurser og opskrifter hun har lavet til os.
Jeg har valgt at lægge de opskrifter ud som jeg syntes bedst om.

Wraps, glutenfrie

Fra bagekurset d. 8. okt. 2011


Lækre wraps, både i smag og konsistens, de minder rigtig meget om rigtige tortillas. Dejen var lidt bøvlet at arbejde med, jeg rullede dem ud med en kagerulle, med rigeligt mel.

Boller med bagepulver, glutenfrie

Bagekursus d. 08.10.11.

Bollerne blev lidt blege, men smagen var rigtig god. Forlæng evt bagetiden lidt, eller brug dem som ”bake off” direkte fra fryseren.

Napoleonshatte, glutenfrie

Bagekursus d. 08.10.11.

Smagen er super god i disse kager, men hende der havde bagt dem på kurset sagde, at de var lidt besværlige at arbejde med. Men jeg vil mene de er besværet værd.

Madpakkeklapper/mini rugbrød, glutenfrie

Bagekursus d. 08.10.11.

Disse små brød, smager helt fantastiske og kan varmt anbefales.

Ingefærsmåkager, glutenfrie


300 g blå Finax
150 g smør el. margarine

Nøddetoppe, glutenfrie

Billed følger senere 

Farmors æbleskiver, glutenfrie

Ups jeg kom til at tage en bid


Jeg kan se at der er mange som efterspørger denne opskrift - og, ja - svigermors æbleskiver er også fantastisk gode, så jeg er i gavehumør idag, og derfor får I alligevel opskriften som nu ellers er at finde i vores jule bog
 
Jeg fandt dette link på hvordan man laver perfekt runde æbleskiver, det vil jeg anbefale dig at se inden du går i gang, så du har alt klar inden du skal til at bage æbleskiverne.

Chokolade cupcakes med marshmallowfyld, glutenfrie


Super lækre cupcakes, svampede og tætte i konsistensen, lige som en god cupcake skal være. Med en fyldig smag af chokolade og en lille sød overraskelse i midten. I den originale opskrift er fyldet lavet med marshmallow fluff, som er mere flydende, men som jeg ikke har kunnet finde herhjemme, så jeg brugte marshmallows i stedet. Det var lidt bøvlet at arbejde med, men besværet værd. Kagerne ville dog også fint kunne spises uden fyldet. Helt klart en opskrift jeg også vil bruge i andre sammenhænge. 

Citronmarengs muffins, glutenfrie



Disse kager er super lækre og friske, med en lille blød overraskelse i midten.

Blåbærmuffins med blåbærskum, glutenfrie




Fidusen er her at optø blåbærrene, til de bliver helt bløde, så de kan farve dejen blå, så vær opmærksom på at du har den slags bær, som er blå indeni, for at få den fulde effekt.

Stenalder brød, gluten-/laktosefrit

Mosters detox, glutenfrit brød uden mel
(har lige omdøbt brødet, da det jo idag går under en anden betegnelse)


Små glutenfrie tærter til madpakken

Billed følger senere

Tarteletter, glutenfri

Billed følger senere

Blog redigering

Jeg beklager meget, hvis det i en periode vil se ud som om jeg udgiver de samme opskrifter en gang til, men da mit søgefelt ikke har fungeret ordentligt, er der 49 opskrifter som jeg er nødt til at slette helt, for at kunne ændre format, for derefter at udgive dem på ny i et andet format. Jeg håber i kan bære over med dette, det er den eneste måde jeg kan gøre det på, så vidt jeg har kunne finde ud af. Der vil selvfølgelig også fortsat komme nye indimellem:)

torsdag den 15. december 2011

Kanelbrød, glutenfrit


Lækkert brød som passer god som et sødt indslag til søndags brunchen, eller til eftermiddagskaffen.

tirsdag den 13. december 2011

Ris og ros

Jeg er rigtig glad for alle jeres positive tilkendegivelser omkring min blog, det er rigtig dejligt at i synes om opskrifterne. Men nu har bloggen jo eksisteret siden august, og der er ved at være en hel del opskrifter, så kunne jeg godt tænke mig at høre, hvordan i synes siden fungerer - er den til at finde rundt i - er den overskuelig - har i forslag til noget som kunne være bedre- er der noget i synes der mangler på siden osv. Send en kommentar  hvis i har lyst, gode ideer modtages gerne - både ris og ros modtages positivt :) 

fredag den 9. december 2011

Oste tekager, glutenfri



En lidt speciel opskrift fra Provena. De minder lidt om scones, og smager lige godt til en kop te eller kaffe med syltetøj på, som de gør til en dejlig skål vinter suppe. Bestemt værd at prøve. og nemme at bage.

Frugtbrød, glutenfrit






Her er et lidt sundere indslag midt i alle småkagerne og alt det andet guf vi skal have her til jul. Et dejligt krydret brød, som er en mellem ting mellem frugtkage og brød, en lækker ting til eftermiddags kaffen, kan spises som det er eller med smør på. Er fryse egnet, og smager lige så godt som friskt, efter en tur på brødristeren. Jeg fryser det i skiver og tager så skiver op efterhånden, og tøer dem op på risteren - mums.

torsdag den 1. december 2011

Peanut kager, glutenfrie


Endnu en af min søns favoritter, men han elsker vist bare generelt småkager.



Flapjacks, glutenfri

Har lige bagt disse småkager/snackbarer og jeg må sige, de forsvandt som dug for solen, min familie - især min søn - var helt vilde med dem. De kan bages på forskellige måder, alt efter om man vil have dem lidt seje, eller sprøde, som småkager eller som snackbarer. Som småkager skal de bredes lidt tyndere ud og bages en anelse længere. som snackbarer skal de bredes tykkere ud, ca 2 cm. tykt lag, og bagetiden skal være lidt kortere. Man kan vareier fyldet alt efter smag. Jeg bagte dem med lyse og mørke chokolade stykker og som småkager, men man kan også blade rosiner, abrikos tern, figen tern, tranebær, nødder, kerner osv. i. Pensle dem med chokolade, eller dyppe den ene ende i chokolade, kun fantasien sætter grænser.