fredag den 9. december 2011

Frugtbrød, glutenfrit






Her er et lidt sundere indslag midt i alle småkagerne og alt det andet guf vi skal have her til jul. Et dejligt krydret brød, som er en mellem ting mellem frugtkage og brød, en lækker ting til eftermiddags kaffen, kan spises som det er eller med smør på. Er fryse egnet, og smager lige så godt som friskt, efter en tur på brødristeren. Jeg fryser det i skiver og tager så skiver op efterhånden, og tøer dem op på risteren - mums.


Ingredienser til et brød
500 g Mixwell Havrebrødsmix
50 g gær
3-4 dl lunkent vand
3 spsk honning
1spsk stødt koriander (kan udelades)
1 lille spsk kanel
2 tsk vanillesukker
10 bløde svesker uden sten skåret i småstykker
10 bløde abrikoser slåret i småstykker
1 dl bløde rosiner
100 g hele mandler

Udrør gæren og honning i det lunkne vand. Hæld alt fyldet i en skål og hæld 1-2 dl mel over og bland det godt mens du sørger for at sveske- og abrikosstykkerne ikke hænger sammen i store klumper. Bland resten af melet med krydderierne. Tilsæt mel/krydderiblandingen til væsken og rør grundigt, tilsæt herefter fyldet og rør kort indtil det er fordelt og melet rørt ud.
Hæld dejen i en form (ca 2 liter), tryk den godt ned i formen og prik den med en gaffel. Stilles til hævning et lunt sted i 15 - 30 min eller til dejen når kanten.
Bages ved 200 grader i ca 35 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar