Kage her bliver dejligt saftig og har en god, frisk smag af både appelsin, chokolade og nødder, og så er den helt uden mel.
175 g rørsukker
4 æggeblommer
reven skal af 1 økoappelsin
saft af ½ appelsin
100 g god mørk chokolade
3 spsk vand
250 g kogte, kolde kartofler (koges med skræl)
200 g malede hasselnødder
1 tsk bagepulver
4 æggehvider
1 knsp salt
Pisk sukker og æggeblommer tykt. Kom reven skal og saft fra appelsinen i. Smelt chokoladen med vandet over vandbad og rør det i dejen. Pil og riv kartoflerne fint ned i skålen og vend dem med dejen sammen med de malede hasselnødder, blandet med bagepulver. Pisk æggehviderne stive med salten, og vend dem forsigtigt i dejen til sidst. Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. en time. Afkøl kagen på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar