onsdag den 2. november 2011

Kartoffelkage uden mel

Kage her bliver dejligt saftig og har en god, frisk smag af både appelsin, chokolade og nødder, og så er den helt uden mel.

175 g rørsukker
4 æggeblommer
reven skal af 1 økoappelsin
saft af ½ appelsin
100 g god mørk chokolade
3 spsk vand
250 g kogte, kolde kartofler (koges med skræl)
200 g malede hasselnødder
1 tsk bagepulver
4 æggehvider
1 knsp salt

Pisk sukker og æggeblommer tykt. Kom reven skal og saft fra appelsinen i. Smelt chokoladen med vandet over vandbad og rør det i dejen. Pil og riv kartoflerne fint ned i skålen og vend dem med dejen sammen med de malede hasselnødder, blandet med bagepulver. Pisk æggehviderne stive med salten, og vend dem forsigtigt i dejen til sidst. Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. en time. Afkøl kagen på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar