onsdag den 2. november 2011

Ferskentærte, glutenfri

1 dl minimælk
50 g rent havregryn
1æg + 1 æggehvide
30 g sukker
15 g mel
20 g finthakkede mandler
½ tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
350 g udstenede modne ferskner eller nektariner

Tilbehør: evt. iskold fromage fraiche smagt til med vanillesukker

Lun mælken og lad havregrynene trække heri i ½ times tid. Pisk æg og æggehvide grundigt med sukker og rør de udblødte havregryn i. Tilsæt mel, mandler, bagepulver og vanillesukker og rør dejen grundigt sammen. Skær fersknerne i små både – det er vigtigt, at frugterne er godt modne, da det ellers er svært af få stenene ud. Læg frugten i en smurt tærteform på 20 cm i diameter, og fordel dejen ovenpå. Bag i ovn ved 180 grader i ca ½ time.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar